Een weekendje oefenen in de regio voor de St: Olavsleden.

9 en 10 december heb ik twee dagen geoefend met de uitrusting zoals deze volgend jaar mee gaat naar Zweden en Noorwegen en natuurlijk het lopen.

Een wandeltocht naar Diffelen. 15 km heen niets bijzonders echter wel met ruim 16 kg op de rug aan eten drinken en de ruitrusting welke ook volgend jaar mee gaat de St Olavsleden of in ieder geval zoals het er nu uitziet.

Al maanden ben ik nu bezig met het voorbereiden van “de” tocht, “mijn” tocht. De Olavsleden ongeveer 600 km lang van de Baltische zee in het oosten naar de Atlantische oceaan in het westen. Alleen en met mijn hangmat.

Vandaag een eerste meerdaagse hike. Ik loop meerdere keren per week als de agenda het toelaat een rondje van 10km bij mij in het buitengebied en dan ook met ongeveer een rugzak van 20kg maar dit is anders, nu moet ik een eindpunt halen om mijn kamp voor de nacht te maken. Een vooraf besproken plek omdat wild kamperen in Nederland niet echt handig is. De wandeling op zich ging soepel. Het is te merken dat ik vaker loop met bepakking en dat geeft moed. Bij aankomst op camping de Klashorst waar speciaal voor de hangmat kampeerder hangmat plekken zijn, snel voor de regen de hangmat en tarp ophangen. Alles gelukt voordat het begint te regenen en waaien. Gelukkig is er een ruimte beschikbaar waar ik mijn potje kan koken en even kan zitten. Wat schrijven, wat lezen en dan vroeg onder de slaapkilt.

Een stevig nachtje, veel regen en een stevige wind. Lekker om bij in slaap te vallen totdat je merkt dat de lichtgewicht haringen toch niet voldoende houvast geven in zandgrond. Mooi leerpunt, opletten de volgende keer. Een keer er dus uit in de regen om de tarp weer vast te zetten en dan er snel weer in en verder slapen. Elke keer als ik in de hangmat mag overnachten is het weer een feestje. Eigen helemaal in de buiten lucht met een tarp erover genieten van alles wat er gebeurt. Een feestje. En door de stevige wind die er nu is heerlijk steeds in slaap gewiegd.

De volgende ochtend even wat langer liggen, buienradar geeft aan dat het droog gaat worden. En dat klopt. Snel inpakken. Ik zelf in ieder geval droog en de tarp kun je bijna uitwringen. Als alles is ingepakt rustig ontbijten en weer op pad voor de terugweg. Deze wat langer gemaakt om te kijken of dat ook gaat. Langs de andere kant van de Vecht terug. In totaal 23km welke ook prima te doen waren.

Helaas wel een blaar wat me eigenlijk nooit overkomt. De tweede in de nieuwe schoenen. Even in de gaten houden.

Al met al een heerlijk weekend met een aantal leer momenten en ervaring. Op naar de volgende uitdaging.

Laat hieronder een reactie achter of ga terug naar de homepage door hier te klikken.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *